Vloerverwarming

Vloerverwarming is niet alleen een esthetisch, maar volgens de liefhebbers ook een behaaglijk systeem. Het resultaat is een stralingswarmte, een zalige warmte die uit de vloer opstijgt. Bovendien is vloerverwarming ook energiezuining, vergt nagenoeg geen onderhoud en doet evenmin stof circuleren in de woonkamer.

Wat is vloerverwarming ?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij de warmte wordt afgegeven door kunststofleidingen die in de vloer worden verwerkt. De warmteoverdracht gebeurt door straling van het vloeroppervlak naar de omgeving.
Er bestaan twee opbouwsystemen van vloerverwarming:

 • nat systeem
  Hierbij liggen de buizen op staaldraadroosters direct in de chape. Dit is nog altijd het meest gebruikte systeem dat bovendien al meer dan 30 jaar zijn deugdelijkheid heeft bewezen. Het is goedkoop en makkelijk te leggen.
 • droog systeem
  de vloerverwarmingsbuizen liggen verzonken in isolatieplaten waarop een aluminium laag werd aangebracht. De vloer kan verder worden afgewerkt met bv. Fermacell-platen met daarop alle mogelijke vloerbekledingen. Dit systeem wordt vooral gebruikt op verdiepingen met houten ondervloeren.

   

Voordelen

 • Resulteert voor 100% in stralingswarmte en gelijkmatige temperatuurverdeling over de woonruimte.
 • Je moet geen rekening houden met de plaats die radiatoren of convectoren innemen
 • Vensters en wanden kunnen volledig benut worden
 • Energiezuinig: voor vloerverwarming zijn minder hoge keteltemperaturen vereist dan bij andere warmtelichamen

Nadelen

 • Vloerverwarming heeft een langere opwarmingstijd nodig. Tengevolge deze inertie wordt vloerverwarming vaak gecombineerd met radiatoren of convectoren. Deze zorgen voor de snelle opwarming en nadien neemt de vloerverwarming over. Om snel op weersverandering te reageren is een weersafhankelijke regeling aangewezen : een buitenvoeler meet de buitentemperatuur aan de hand daarvan wordt de juiste voorlooptemperatuur ingesteld
 • Moeilijk toe te passen bij renovaties
 • Rekening houden met hogere afwerkingslaag van de ondergrond
Vloerverming in opbouw

Onze jarenlange ervaring in vloerverwarming staat garant voor een verzorgde, comfortzekere en duurzaame plaatsing van uw vloerverwarming

GVK nv, Schaliënhoevedreef 1A, 2800 Mechelen, Tel 015.20.65.65, Fax 015.29.11.11